Rieker x Sport

Follow Your Passion

Rieker Sport & Style - de gewaagde extra in stijl, comfort en functie! De productlijn staat voor een moderne levensstijl en volgt een sportieve mentaliteit. Het is onze passie voor schoenen en hun prestaties die ons drijft.

Onder het motto "Follow Your Passion" presenteren we bijzondere sporten die misschien niet heel bekend zijn, maar des te spectaculairder, en die vragen om de nodige passie. Sport gaat tenslotte niet altijd over het maximaliseren van je succes, maar over doen waar je enthousiast van wordt en over het volgen van je eigen passie. Rieker Sport & Style – Follow Your Passion!

FOLLOW YOUR PASSION

FOLLOW YOUR PASSION

FOLLOW YOUR PASSION

Rieker x Parkour

De stad verkennen door deze acrobatisch, kunstig en dynamisch op hoge snelheid te doorkruisen en met gewaagde sprongen. Dit is de passie van Amadei Weiland uit Berlijn, die als tiener begon met parkourlopen nadat hij als kind geïnspireerd raakte door de stunts in een film van Jackie Chan. Geleidelijk groeide zijn hobby uit tot een beroep en in 2008 won hij de titel "Parcouring Vice World Champion". Amadei's conclusie: "Parkour is eigenlijk gewoon je passie volgen en waarmaken waar je je zinnen op hebt gezet!"

Rieker x Downhill Skating

Ultieme snelheid, pure adrenaline en het onbeschrijfelijke gevoel van vrijheid. Dit is al 10 jaar de bron van de passie voor skaten van Jasmijn Hanegraef. Door skatercollega's stapte de Belgische over van parkourskaten naar de downhill-variant, waarbij je met hoge snelheid kronkelende bergpassen afdaalt op een longboard. in 2023 werd Jasmijn tweede in de World Downhill Skateboarding Championship en sleepte ze zilver in de wacht. "Als ik op het board sta, is er alleen nog: Ga in skatemodus!" – Follow Your Passion for Skating! 

Rieker x Slackline

Volledige balans, lineaire focus en spectaculaire tricks. Voor Marius Kitowski, een professionele slackliner uit Rosenheim, is slacklinen al sinds zijn 15e onlosmakelijk verbonden met zijn leven. Met het slacklinen draaide de voormalige wedstrijdzwemmer zijn sportieve persoonlijkheid 180 graden om, door te leren hoe hij zijn lichaam effectief kon bewegen en coördineren. Dit stimuleerde hem om steeds meer nieuwe trucs te leren. Zijn profcarrière begon in 2014 met een uitnodiging voor de Red Bull Airlines Tricklining Contest, waar hij zijn idolen ver achter zich liet. Marius' motto voor zijn verdere loopbaan: "Follow Your Passion – doe wat je wilt doen en wat goed voelt".

Rieker Sport & Style

MEER STIJL, MEER SPORT!

Een coole look met power features - de Rieker Sport & Style modellen maken indruk met een sportief lifestyle design dat is uitgerust met geavanceerde features en functionele highlights voor een next-level loopervaring. Sport & Style!